• Nederlands
 • English
 • Deutch
Telefoon:0031 74 266 32 22

Blog

BLOG-Vakantieverhaal

25 Mar 2016 08:24

 

 

 


Een kort verhaal door: Odette ter Braak

                      

Ik heb een fictieve familie gecreëerd naar aanleiding van mijn eigen ervaringen met onze gasten  hier in Haus Walser Berge, geschreven reacties in onze gastenboeken , beoordelingen , opmerkingen en reacties op de sociale media en een beetje fantasie...

Reis je mee met de familie Rosendael naar Kleinwalsertal?


EVEN VOORSTELLEN:

 

 • Glenn Rosendael,36 jaar.  Managerjob  in een drankfabriek, groot, atletisch en sportief. Zorgzaam en een beetje ijdel.
 • Loes Rosendael, 33 jaar.  Werkzaam in een parfumerie, goudblond haar, volslank, lief en soms wat naïef.
 • Moritz Rosendael, 11 jaar.  Zit graag met zijn neus in de boeken, onderzoekend, zwemt graag, plaagt het liefst zijn zusje...maar is altijd voor haar daar.
 • Katinka Rosendael, 9 jaar. Net geen prinsesje meer maar een ondeugende nieuwsgierige wijsneus . Talent voor toneelspelen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Twente,9 juli 


Glenn moet zich haasten, de vrijdagmiddagborrel bij de brouwerij is altijd een gezellige happening maar vandaag is hij te druk om lang te blijven hangen. Vakantiegevoel is nog ver te zoeken. Nog in gedachten springt Glenn op zijn bike en snelt naar huis. Half uurtje fietsen met een tussenstop bij de pizzeria want Loes is ook nog op de zaak en koken, nee dat wordt vandaag niets.

     Ondertussen zit Loes met een collega aan de koffie, het is even rustig in de parfumerie. Oh wat gaat de tijd toch langzaam, nog anderhalf uur, en dan eindelijk vakantie!

Het is warm, om  niet te zeggen heet in Nederland. Katinka en Moritz zijn net terug van het zwembad en Loes stuurt ze naar boven om te douchen. Dan kan ze nog net een laatste wasje draaien want de zwemkleding moet ook nog mee naar Oostenrijk De stapeltjes kleding liggen mooi gerangschikt klaar maar hoe komt dat allemaal nog in de koffers, pfff

De pizza\\\'s hebben heerlijk gesmaakt en ze hebben er zelfs even een wijntje bij gedronken...nu begint het toch wel een beetje te kriebelen... vakantiestemming in huize Rosendael.  Buiten begint het te rommelen, een zwaar onweer maakt een eind aan de paar zomerse dagen in Nederland.
                                          

De echte voorpret begon toen Moritz op internet een foto zag van een Gems, ergens in de Alpen, en met 1001 vragen kwam over de bergen en dieren die daar leven. Na wat Googlen op term: Oostenrijk  kwam telkens weer de naam Hans ter Braak  tevoorschijn. Die naam ken ik toch, dacht Loes. Is dat niet die meneer die telkens van die prachtige foto\\\'s op het RTL4 weerbericht plaatst.

Gekoppeld aan de naam komt dan steeds Haus Walser Berge in beeld.

Dat was het begin, het begin voor deze droomvakantie naar Kleinwalsertal.

Het bleek dat Haus Walser Berge en de eigenaren Hans en Odette ter Braak     veel informatie en foto\\\'s plaatsen op Facebook en Twitter dus het duurde niet lang of Glenn had via de website www.mittelberg.org  een aanvraag lopen voor twee weken zomervakantie in de Alpen.

Het zag er allemaal veelbelovend uit  met mooie grote appartementen waar zelfs een eigen sauna inzit! Het Kleinwalsertal is een gebied in Vorarlberg en biedt mogelijkheden voor heel veel activiteiten en het gezin Rosendael zag het helemaal zitten. Glenn kan mountainbiken, er is een prachtig buitenbad voor Katinka en Moritz en Loes keek verlangend naar de mooie foto\\\'s vanuit de achtertuin bij Haus Walser Berge, de Liegewiese met heerlijke ligstoelen en een gezellige Oostenrijkse zithoek. En een fenominaal uitzicht!                   

                                                               

                                                                


Katinka vraagt of ze dan ook echte bergschoenen en een rugzak mee mag want ze is van plan om veel te klimmen in die mooie bergen.

Het is allemaal bijna te mooi om waar te zijn, dacht Loes en kreeg toen de ingeving om toch eerst even op www.zoover.nl te kijken of er beoordelingen te vinden zijn over dit appartementencomplex in Mittelberg Kleinwalsertal Oostenrijk. Nou...zeggen ze sávonds tegen elkaar , laten we hopen dat we gauw bericht krijgen want dit kan niet meer stuk!

 Haus Walser Berge heeft jaar op jaar al een Gouden Zoover Award op naam staan met duizelingwekkende cijfers van de tevreden gasten.

Nog diezelfde avond krijgt Glenn al  een mail van Hans ter Braak in vriendelijke toon en na een uurtje was de boeking rond. De Rosendaaltjes gaan naar Kleinwalsertal deze zomer...

Moritz laat zijn zusje nog eens de foto\\\'s zien van de Gemzen in Kleinwalsertal . De reis verloopt voorspoedig, op advies van ter Braak volgen ze een mooie route voornamelijk over de A7 richting het zuiden. Loes dommelt een beetje, ze heeft slecht geslapen zoals altijd wanneer ze op reis gaan. Moritz en Katinka mogen even op de tablet van Loes want daar zijn op de Faceboekpagina van  Haus Walser Berge heel veel mooie foto\\\'s te vinden. Kijk, deze vos loopt ook af en toe bij dat  huis rond zegt Katinka...is dan niet eng? Moritz grijpt zijn kans en trekt een angstig gezicht; laten we hopen dat ons appartement boven is haha. Glenn grijpt even in het vertelt dat je de wilde dieren zoals vossen niet moet voeren maar dat het prachtig is om naar te kijken en dat ze echt niets doen.

Zo, beste Rosendaaltjes, nog even dan zien we de bergen!  Loes opent haar ogen, dat magische moment, dat je de Alpen ineens kunt zien, wil ze voor geen goud missen. het doet haar aan vroeger denken toen ze met haar ouders een week naar Zwitserland ging Haar vader had een blauwe volkswagen en al in het Sauerland kwamen ze bijna de heuvels niet op. Maar wat een belevenis...als je voor het eerst de bergen ziet!

 Van de eigenaren hebben Glenn en Loes netjes een bevestiging en een sleutelbrief ontvangen met uitgebreide informatie, tips en routebeschrijving.. Ze zijn nooit in deze omgeving geweest, meestal reden ze de Alpen over richting Italië. Nu nog een uurtje rijden maar wat raar, wat zijn de bergen nog ver weg, zegt Loes. Ze pakt alvast de papieren erbij en controleert nog even de navigatie. Nee alles klopt. Klein beetje teleurgesteld en ook allemaal een beetje moe en kribbig komen ze dan uiteindelijk bij de rotonde aan met het verkeersbord : Kleinwalsertal.

 Links van hun ligt een stadje, omringd door bergen. Het is Oberstdorf.  Nu gaat het gebeuren, zegt Glenn. En inderdaad, de BMW van de Rosendaaltje moet er even flink aan trekken. Achterin komen Katinka en Moritz weer tot leven. Want wat is het mooi hier! Hoger papa, hoger roept Katinka!  Wat zien we daar nou over de weg, een glijbaan? Loes verteld dat het een zomerrodelbaan is. Het gevaarte kronkelt over de weg en ze zien een rodel met twee kinderen erin voorbij glijden. Dat willen wij ook!  Rustig rustig zegt Glenn...dat gaan we allemaal doen. We hebben twee weken vakantie!

Het is half drie in de middag als de familie Rosendael de parkeerplaats bij Haus Walser Berge oprijdt. Ze zijn door enkele mooie Oostenrijkse dorpjes gekomen, hebben al gondels en liftjes zien lopen, leuke winkeltjes en terrasjes gespot. Loes wordt helemaal blij van binnen. wat is dit mooi!

Ze zijn eigenlijk een beetje te vroeg want na drie uur kun je aanreizen. Daar komt iemand aan, dat is vast Hans ter Braak!  Regelmatig  heeft het gezin Rosendael op de webcam van Haus Walser Berge gekeken en af en toe zien ze dan ook Hans en Odette in beeld komen, grappig!

Door alle Facebook- en Twitter berichtjes hebben ze toch al een beetje het idee deze mensen te kennen.  Nou, het is geen probleem dat ze iets vroeger zijn. Ook Odette komt naar buiten om hen te verwelkomen.  Het appartement is al schoongemaakt en ze mogen gerust al naar binnen. Maar Loes en Glenn willen eerst heel even genieten van deze plek, deze indrukken...wat geweldig!  Ondertussen staan Katinka en Moritz al op een plek  waar ze goed in de camera van de webcam kunnen zwaaien!  Gruss Gott...roept Moritz...Gruss Gott   wij zijn in Oostenrijk

 Haus Walser Berge ligt er prachtig bij! Op de balkons hangen kleurige bloemen. Nou zo mooi heb ik ze in Nederland nog nooit gezien, zegt Loes. Achter het huis ziet ze de begeerde ligstoelen en een houten  zitje waar een ander gezin plaats heeft genomen met een drankje. Odette lacht, ja ook zij zijn wat eerder binnengekomen. Haha  geen probleem , alles im Griff zggen we hier.                                    


Wat hogerop in het gras staat nog een gezellig zitje met vrolijke parasols  Het is een zonnige dag en Hans vertelt dat de weersvoorspellingen geweldig goed zijn, zonnig en warm. En hier zijn geen muggen, zegt hij er trots bij, die laten we in Nederland. En s ávonds koelt het lekker af en kan het echt fris worden. Wij wonen hier op 1200 meter hoogte.  Ze lopen naar de ingang van dit mooie Haus. Ook daar weer uitbundige bloemen, alles netjes verzorgd door Odette,  Binnen voel je ook een warm welkom. Een gezellige receptie, overal mooie schilderijen en leuke decoratie.  Loes en Glenn lopen achter Hans aan die 1001 dingen vertelt over het gebied, de gratis bus, de gratis bergbanen, waar laat je de vuilnis, hier is het schoenendepot, en hier ga je naar jullie appartement. De Rosendaaltjes lopen mee naar beneden. Wanneer de deur opengaat slaakt  Loes wederom een zucht...wat een heerlijk sfeervol appartement!  Ik voel me nu al thuis...                                    

                                   

                                               

 

Wil je weten hoe het verder gaat met de familie Rosendael hier bij ons in Kleinwalsertal lees dan mijn volgende BLOG  

                                                                                           LIEBE GRÜSSE,

                                                                                           Odette ter Braak

 

 


 

 

 

 

Over ons...

20 Jun 2015 16:26

 Dat is ook wat...schrijf maar eens een BLOG met als titel; Over ons 

                                   

Ik zie het regelmatig bij anderen op de website staan en betrap  me erop dat ik die button altijd even aanklik

Wij vonden dat niet zo nodig maar toch doe ik het dan maar een keer. In het dagelijkse leven wordt ons zo vaak gevraagd; Hoe hebben jullie dat toch allemaal gedaan, en kun je zomaar nu in Oostenrijk wonen. 1001 vragen volgen dan...En we begrijpen ook wel dat mensen hier belangstelling voor hebben en een beetje nieuwsgierig zijn naar ons.  

Nou, daar gaan we dan :-)    Ik begin bij Hans...     .

Hans ter Braak  (59 jr)  Geboren en getogen in Borne. Gewerkt bij Gemeente Hengelo en Woningbouwvereniging Welbions Hengelo als manager. Actief en ondernemend, altijd druk , in het verleden voorzitter van diverse raden zoals  raad van ondernemers, wijkraad etc. en actief in de Bornse politiek waarvan 10 jaar in de gemeenteraad.   Levensmotto; 25 jaar leren, 25 jaar werken, 25 jaar genieten. Het was altijd zijn doel om rond  zijn 55e te stoppen met werken. De  omstandigheden zaten mee maar ook zijn ondernemerschap en goed zakelijk inzicht om dit daadwerkelijk te bereiken.          

Odette ter Braak (55 jr) Ook geboren en getogen in Borne. Gewerkt als filiaalmanager modeketen en eigenaresse Schoonheidssalon Facecare. Kreatieve brein achter Haus Walser Berge. Komt  uit een ondernemersgezin, maar ook  huiselijk,sociaal, hou van gezelligheid, mensen, lachen en ben de  spil van het gezin. Inrichting en styling van ons Haus Walser Berge met liefde gerealiseerd. Lees graag, barst van ideetjes om samen met Hans steeds weer iets nieuws aan ons leven  en huis toe te voegen. Vorig jaar ons eerste Magazine " Liebe Grüsse" geschreven en gemaakt (link voor digitale versie zie vorige BLOG)

Wij hebben  een zoon (Niels)  schoondochter (Patricia) en twee kleinkinderen Pim (6) en Liz (4) En we hebben een dochter (Bo) en schoonzoon  (Erik). Zij wonen allemaal in NL, en ja we missen ze veel en vaak. Maar gelukkig komen ze regelmatig vakantie vieren bij ons en wij zijn zelf regelmatig in NL om bij onze familie te kunnen zijn.

                       

 HAUS WALSER BERGE...

2007 grond gekocht in Bödmen van de familie Matthies en start bouw Haus Walser Berge. Plaatselijk aannemer Frans Drexel is een grote steun en adviseur voor ons geweest. Op afstand veel kunnen regelen want  op dat moment waren we beiden nog werkzaam in NL. Winter 2008 ontvangen we onze eerste gasten. Destijds met hulp van een huismeesterechtpaar uit Mittelberg  die dag en nacht voor ons klaar stonden. 2008 en 2009 was ik (Odette)  in de zomermaanden nog vaak alleen hier voor de gasten en Hans nog in NL. Vanaf het begin hadden we een goede bezettingsgraad en enthousiaste gasten. Tijd voor ons beide banen in NL vaarwel te zeggen om hier bijna het gehele jaar te kunnen zijn.1e Wohnsitz bij gemeente Mittelberg  aangevraagd en verkregen. Gele nummerplaat omgezet in een Oostenrijks kenteken. Onze plek hier gevonden en een  goede relatie opgebouwd met vele Einheimischen, gasten, buren en collega's uit de toeristische branche. Hans heeft als grote hobby het fotograferen van wild  en natuurlijk zijn weerfoto's voor het RTL weerbericht. We zijn altijd bezig in ons huis en hebben daarnaast ruim tijd over om te wandelen, te skiën en te genieten. Verder zeer actief met de PR voor ons huis, sociale media, boekingen, administratie waarin we de taken verdeeld hebben. We bieden onze gasten een warm welkom, een thuisgevoel en privacy.  We organiseren huttenavonden, koetstochten,fakkeltochten, ontbijtjes in een berghut, arreslee etc.    Een paar jaar op rij de Zoover Award Gold gewonnen wat betekent dat we in de top staan van appartementenverhuur in Oostenrijk.

Kleurrijk, boeiend, veelzijdig, apart,gezond,  spannend, relaxed, dat zijn wel de trefwoorden over ons leven in de bergen. We beseffen heel goed dat we wel een heel erg mooie keus hebben gemaakt en hoe bevoorrecht en dankbaar we hiervoor zijn .

                             Over ons...Wunschlos Glücklich 

                        

 

 

 

 


Liebe Grüsse

03 Nov 2014 08:35

 Ons MAGAZINE Liebe Grüsse staat online!

http://www.jil.st/56Y47M

 

Ook als gedrukt exemplaar te bestellen


ZOMERPROGRAMMA

12 Jul 2014 10:02

 Evenals afgelopen jaren bieden wij in de zomerperiode voor onze gasten in Haus Walser Berge en onze appartementen Wildental337 en Gemsteltal428 een gezellig en typisch Oostenrijks activiteitenprogramma aan.

Zo zullen we afwisselend een Huttenavond organiseren bij Roman of bij Knittel en/of een Grillavond bij de SonnaAlp.  Verder regelmatig een ontbijt in de Wiesalpe en een prachtige koetstocht inclusief lunch bij een berghut of bergresraurant.

                             

Verder willen we graag even melden dat u zich zeker niet verplicht moet voelen om aan het programma deel te nemen! Ieder gast, ieder gezin viert immers op zijn/haar eigen manier vakantie!

 • Huttenavond bij Roman; We lopen vanaf Haus Walser Berge langs het Aparthotel richting Wildental (half uur). Vooraf bestellen we voor ; Een Haxe, een Frische Forelle of een Schnitsel. Verder heerlijke frisse salade , gebakken aardappeltjes en patat. Na het eten komt Roman Moser meestal even aanschuiven en weet met zijn vele boeiende verhalen  over het dal, de natuur, de sneeuw de gasten te amuseren!
 • Huttenavond bij Knittel Werner; We gaan met eigen vervoer richting Schöntal  waar we in de gezellige hut van Knittel en Ursula een heerlijk saladebuffet met Schnitsels, (Poolse) gehaktbal , gebakken aardappeltjes en paddestoeltjessaus voorgeschoteld krijgen. De hut heeft slechts twee tafels en is daarmee het kleinste bergrestaurantje van Kleinwalsertal. Een belevenis! Oostenrijk puur!
 • Frühstück auf der Alm;Vanaf Moser (eerst met auto indien gewenst) lopen we  richting Wiesalpe (half uur) waar Monika en haar familie een overheerlijk ontbijt klaar heeft staan voor ons; eigengebakken brood, kakelverse eitjes, zelfgemaakte marmelade, muësli..bergkaas en worst etc. etc. Een onvoorstelbaar mooie ervaring in een bergcoulisse om van te dromen!
 • Elke maandag is er boven bij de SonnaAlpe een Grillavond met muziek. We lopen samen weg richting Zafernalift. Prachtig ook om mee te maken hoe je later op de avond in het donker weer met de lift teruggaat! We hebben het zelf niet iedere week op ons program staan maar kunnen u ook individueel opgeven.
 • Koetstocht met Peter Hammerer naar een berghut of bergrestaurant met kruidentuin. Hier kunnen we lunchen of Kaffee mit Kuchen bestellen!  Peter weet veel te vertellen over de natuur, het Kleinwalsertal etc. De tocht gaat door prachtige gedeeltes en dalen waar u normaal misschien niet komt.

                    

                                                                        


Laatste nieuwtjes:

13 Dec 2013 15:56

 

Momenteel ziiten we  volop in de Vorweihnachtszeit, kerstliedjes op de radio, kaarsjes en lampjes aan, Haus Walser Berge glimt en glanst.

Buiten een heerlijke sneeuwlaag en we hebben nu al dagen zon. Vorige week heeft de Kanzelwand haar pistes geopend dus we konden ook al skïen. De sneeuw daar was super ondanks dat het overdag rond de 5 graden is, maar de lucht is droog. Vanaf morgen 14 december gaan ook de eerste dalpistes open.

Vandaag nog met de laatste voorbereidingen en controles in alle appartementen bezig, en dan kan het beginnen; WINTER 2014 

                                                                                                                                                                                                  

 

LAATSTE NIEUWTJES;

-in het Aparthotel wordt een grote luxe wellnessafdeling gerealiseerd. We hebben net nog een kijkje genomen, er wordt met man en macht gewerkt want natuurlijk moet het voor de kerst af. Maar dan heb je ook wat hoor..prachtig, ruim, modern.  Vrij gebruik voor iedereen in het dal, ook dus als gast van Haus Walser Berge ...wel tegen betaling. Wat een aanwinst dit Saunacomplex naast de deur!

-In Haus Walser Berge hebben we nu ook Nederlandse TV zenders.

-Verder kunt u zich op Facebook nu aanmelden voor de Groep Haus Walser Berge, een besloten groep voor onze gasten en/of toekomstige gasten met veel info over Kleinwalsertal, het weer, Oostenrijk, de Alpen, onze appartementen, grote en kleine nieuwtjes en leuke last-minute aanbiedingen

-u kunt ons ook volgen op Twitter: @HausWalserBerge en  @Hansterbraak

-op Google+ met vooral veel foto's  Zoekterm;Odette ter Braak

-op Instagram zoekterm; Haus Walser Berge

-op Pinterest zoekterm; Haus Walser Berge

DUS...u hoeft niets te missen!!!

 

WIJ WENSEN IEDEREEN HELE FIJNE FEESTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG 2014

 


Alpen-Krimi

04 Nov 2013 10:01

 Momenteel lees ik het nieuwe boek van Peter Nowotny; Höllenschlucht. Weer een prachtige krimi . Zijn verhalen spelen zich af in de Allgäu en Kleinwalsertal. Dit verhaal begint bij Gerstruben..een gehucht in de bergen bij Oberstdorf. Maar....het begin doet mij echt huiveren...iemand valt over een brugleuning en valt in een ravijn.... Dit is een soort Déja Vu voor mij..heeft Nowotny soms inspiratie van ons avontuur opgedaan? Ik zal het vertellen...

Het is nu al weer een paar jaar geleden..we organiseerden voor de eerste keer een schildercursusweek in ons Haus Walser Berge. Een schilderlerares zal in de ochtenden schilderles geven en wij zorgen voor ontbijt, lunch, wandeltochten, koetstocht etc.  Hans was die week in Nederland  (destijds werkte hij nog en was ik regelmatig alleen in Oostenrijk)

Op de maandagmiddag had ik de eerste wandeling gepland. We waren met tien personen en ik wist nog niet hoe 'goed' men in de bergen kon lopen, dus hadden we besloten om met een gemakkelijke  tocht te beginnen. Gewoon de Hóhenweg van Baad naar Mittelberg. Onder veel gelach en gepraat stapten  we eerst in de Walserbus die ons naar Baad bracht. We hadden allemaal de bergschoenen aan, zo nodig wandelstokken en rugzakken om, haha, het leek heel wat! Normaal loop ik met Hans in een klein uurtje naar Mittelberg dus misschien was het allemaal wat overdreven..maar ja; Bergwandeltocht! We begonnen onze klim langs de St.Martin Kapelle in Baad en dan omhoog. Het was echt wel even puffen voor een paar deelnemers. Logisch hoor als je voor het eerst in de bergen loopt! Ik had al uitgelegd dat de klim kort maar hevig is, al gauw kom je bij een brug  en daarna kunnen we al gauw weer dalen. De eerste 'snelle'  berggeiten waren al bij de brug en we besloten daar ook een adempauze te houden , wachten tot  iedereen boven is en natuurlijk dan ook even tijd om foto's te maken                 En toen ging het mis;

Een van de dames wou ook een foto maken van een paar cursisten die op een rots langs de waterval zaten, ze pakte haar camera, leunde licht tegen de brugleuning...en... weg was ze.... Achterover gevallen..in het ravijn... het is onbeschrijvelijk wat je op dat moment voelt en denkt. Ik weet nog dat ik dacht;ik moet nu gaan kijken maar ze is te pletter gevallen. Het leek echt een film. Dit beeld van haar val zal later nog vaak op mijn netvlies verschijnen, ik zag haar vallen...

Daarna ging alles in een stroomversnelling..ik zag haar beneden liggen naast het water en ik dacht aleen maar; 144 bellen..dus rende ik weg bij het water want dat gaf zoveel geluid dat ik niets of niemand verstaan kon...ik rende weer naar boven... Twee dappere deelnemers van de cursus waren inmiddels onderweg richting het slachtoffer (langs de rotsen omlaag) om eerste hulp te verlenen.

Ik belde dus de bergredding..klinkt raar maar ik zie dat vaak in films dus ik dacht; heel rustig blijven en alles duidelijk uitleggen...  Het duurde niet lang en daar kwam al de eerste hulp aan; een arts op een motor, de bergredding van Kleinwalsertal met een kleine reddingswagen, politie, slachtofferhulp en later een helikopter. Het slachtoffer werd op een brancard geplaatst en per helikopter naar het ziekenhuis in Immenstad gevlogen, ook wij werden begeleid en opgevangen. Je kunt begrijpen dat iedereen van slag was, aan het huilen, bibberen of stil apart zat...

Maar wat hebben we een geluk gehad...alles is redelijk goed afgelopen... Ze is een nacht in het ziekenhuis ge bleven, alles is onderzocht en nagekeken. Op een of andere manier heeft iets haar val gebroken. ze is eigenlijk een beetje gerold langs de rotsen en langs de takken... En ze heeft een hele grote beschermengel gehad!

Wel heeft een en ander nog een staartje gekregen...niet voor niets dat ook de politie ter plekke was..wat bleek; de leuning was op een verkeerde manier vastgemaakt zodat het hout richting waterval schoot. Niet alleen het slachtoffer en wij hadden veel geluk, maar ook de gemeente Mittelberg die dus verantwoordelijk was voor dit ongeval. De burgemeester heeft haar later nog bezocht bij ons in Haus Walser Berge en ook kreeg ze van het Verkehrsamt een attentie.

En wij..wij zijn verder gegaan met met onze cursus, hebben eerst gehuild maar echt waar, gelukkig later in de week onbeschrijvelijke lachbuien gehad..onze manier om het te  verwerken!

Moraal van dit verhaal; ga altijd goed voorbereid de bergen in, zorg dat je het telefoonnummer van de bergredding bij je hebt, onderschat de bergen niet, want dus ook op de lichte wandelwegen kan iets gebeuren... En leun maar niet tegen brugleuningen..je moet erop kunnen vertrouwen maar ook hier worden (menselijke) fouten gemaakt...

Ik weet nog niet hoe het met het slachtoffer in het boek van Nowotny gaat... ben benieuwd of deze dame ook zoveel geluk heeft...Ik duik dus gauw weer in het boek!

 

                                

 

 


Een wilde zomer...

02 Sep 2013 22:30

Nu het sávonds weer koeler wordt gaan we het toch missen hoor... het wachten op de vos!   Menig gast heeft deze zomer al dan niet met verrekijker zitten turen op de berg achter ons huis. Rond de schemering komt dan meestal een vos uit de bossen, soms de moedervos, soms ook een van de jongen. Op zoek naar voedsel. Ze scharrelen dan langs de huizen en vooral  langs de  restaurantkeukens.  Groot was de pret van bv Heike, die op een avond dan de vos als eerste zag!  En Wouter van Bo had pech, keek net iedere keer een andere kant op!  Zaten we buiten met een groep dan plots; de vos... de vos!!!     Toch spannend en mooi elke keer. Soms keek de vos ons even aan, dacht na en liep waardig terug. Een keer zagen Hans en ik haar echt heel dichtbij met voedsel in de bek. In de winter zien we ze ook regelmatig, op een avond keek de vos gewoon bij de Jagdhütte naar binnen, Gaby en Hans zagen het. Dan was er ook nog een familie deze zomer twee weken in appartement 01 beneden. Zij zagen de vos echt bijna elke avond. Het is steeds maar geluk hebben want de vos loopt er maar even. Op de laatste avond van de vakantie van dit gezin was het iets killer dus zaten ze binnen. En toen, echt waar, kwam de vos voorbij,liep haar normale pad...en wat gebeurde er..ze liep terug...keek even naar binnen bij app. 01 en ging toen pas verder. Een hele bijzondere afscheidsgroet!  

Tussen dit vossen spotten door zien we dan ook regelmatig een das lopen, dan lijkt het net of je naaldhakjes hoort op de straat. Vorig jaar zagen we een das met jongen tegenover ons huis op de berg.  

En natuurlijk vele herten, gemsen en reëen, op de Zwölfer, de berg waar we tegenaan kijken en ook tijdens onze wandelingen. Helaas dit jaar helemaal geen Murmeltieren gezien, wel gehoord. Die fluiten namenlijk, heel grappig.

Ook vele eenkhoorntjes die om ons huis dartelen en prachtige vogels boven de bergtoppen, zoals de milan, de buizerd, bergadler of  een valk.

Dus u leest het, het was niet alleen een zonnige maar ook een WILDE ZOMER in Kleinwalsertal...

Foto"s gemaakt door Hans!

                 

 

                    

                        


BLOG van de heer en mevrouw Mulder!

21 Jul 2013 19:03

HENK EN NEL MULDER komen al voor het tiende jaar bij ons..de eerst vijf jaar in ons appartement 428 in het Aparthotel en de laatste vijf jaar in ons nieuw gebouwde huis Walser Berge...Daarom hebben we hun gevraagd om voor ons een BLOG te schrijven. Ik heb er niets in veranderd en het zijn hun woorden! Erg leuk...lees maar:

                      

Als je elk jaar , nu al voor het TIENDE JAAR, ergens met vakantie heengaat, moet het toch wel iets bijzonders zijn! En dat is het dan ook; HAUS WALSER BERGE gelegen in het fantastische Kleinwalsertal. Door het hele dal gratis busvervoer en gratis zomerbergbanen, waar vind je zoiets? En zoveel mooie wandelingen te maken. En dan de appartementen in Haus Walser Berge met ieder een eigen sauna!  Alles wordt gerund door een fantastisch echtpaar, Hans en Odette ter Braak. En hoe! Ze staan letterlijk nergens voor. We kwamen eens in de winter per trein aan in Oberstdorf. Nergens konden we heen, het was één grote chaos door hevige sneeuwval, het dal was helemaal afgesloten. Maar wie wist ons, ondanks alle perikelen, toch per auto in Oberstdorf af te halen en wie ging toen sávonds om 9.00 uur nog pannenkoeken voor ons bakken? juist, Hans!  Altijd staan ze voor je klaar, organiseren de leukste activiteiten, kennen overal in het dal de nodige mensen en......de inwoners kennen hen. Vandaar dat ze alles voor elkaar krijgen. Een avondje naar Knittel Werner, het kleinste restaurant van het dal. Heerlijk eten; schnitzels, gehaktballen, gebakken aardappeltjes, paddenstoelensaus, salades enz. En na afloopbrengt de baas zelf je met een wagen achter zijn trekker terug naar de Zafernalift. 'Hansimann en Schuggiputzi' weten het te regelen. Of een avond naar bergrestaurant Moser om heerlijke Schweinehaxe of forel te eten. Geen probleem. Altijd goede contacten tussen de bewoners van de appartementen. Eens was Odette in de kelder met haar hulp, toen er een hevig gegil van hen te horen was. Wat bleek? ze zagen een slang achter een emmer. Toen moest Henk er aan te pas komen om met ware doodsverachting het beest op te pakken (wel met een oude doek) en naar buiten te smijten. Jammer dat het maar een hazelworm was! En dan is Odette ook nog schoonheidsspecialiste, dus u kunt zich door haar laten verwennen met een schoonheidsbehandeling. Als u hierdoor een indruk gekregen heeft van de fantastische tijd die u in Haus Walser Berge kunt doorbrengen, neem de proef op de som en ervaar het zelf!!!

Henk en Nel Mulder

 


zomer is begonnen!

22 Jun 2013 12:05

22 juni 2013...vanavond Sonnwend Feuer op de bergen! De zomer is begonnen al zou je het vandaag niet zeggen..bewolkt helaas, dus ik hoop dat het nog gaat waaien en we de vuren boven op de bergen vanavond goed kunnen zien. We hebben wel een hele zomerse week achter de rug met record temperaturen voor juni.  Nu bezig met de voorbereidingen , aankomst en vertrek van de gasten. Hans heeft nog gauw  het gras gemaaid want er komen een paar regendagen.  Poetsen van de appartementen alweer klaar . We zijn lekker vroeg begonnen vandaag! Verder beginnen we nu ook weer met de zomerprogramma's. We hebben gisteren de Huttenavond bij Knittel Werner besproken en voor komende week een mooie koetstocht op het programma .  Afgelopen week nog even heerlijk in het buitenbad in Riezlern gezwommen, het ligt daar zo prachtig! Ook zijn we nog aan de Bodensee geweest, ongeveer 80 minuten rijden. Je kunt er via de Riedbergpas komen  of via Oberstaufen de Deutsche Alpenstrasse. Prachtige routes. Aan de Bodensee zijn volop terrasjes, boulevards en palmboompjes. Natuurlijk kun je ook een boottochtje maken of naar Insel Mainau gaan, het bloemeneiland.  Lindau is echt heel gezellig!  We hebben onze appartementen ook deze zomer goed verhuurd, nog een enkel weekje vrij. Afgelopen weken zijn we  druk geweest in onze appartementen  337 en 428.  In appartement Gemsteltal428 zijn veel nieuwe meubels en nieuwe decoraties, servies etc. Echt leuk geworden!

ZOMERGASTEN..we wensen jullie allen een heerlijk verblijf toe in Haus Walser Berge of in onze appartementen Wildental337 en Gemsteltal428  en hopen op een zonnige, warme zomer!

Liebe Grüsse, Odette en Hans

 


Schildervakantie 2013

27 May 2013 10:16

 11-18 mei hebben we voor de 6e keer een schildervakantieweek in Haus Walser Berge georganiseerd in samenwerking met Gabrielle Kreatief . Het is weer een heerlijke kreatieve week geworden.  Schilderlerares Gabrielle had dit jaar als thema gekozen; WATER. Nou dat begon al hilarisch want de cursisten moesten in de stromende REGEN stenen zoeken in de Breitach (beek) . Later werden deze stenen beschilderd met leuke teksten en Oostenrijkse motieven. Gelukkig heeft de zon ons verder niet meer in de steek gelaten en werd het de overige dagen prachtig weer.  Wij (Hans en Odette) zorgen altijd voor een heerlijk ontbijt in onze Jagdhütte... een gezellige start van de dag. Naast de schilderlessen staan er dan mooie bergwandelingen op het programma en voor de woensdag hadden we een verrassingsdag bedacht;

We zijn (dit keer in Oberstdorf) met de koets naar de Christlessee gebracht. Daar eerst genoten van Kaffee und Kuchen bij een boerencafe. Het was een warme zonnige dag en dat kwam goed uit want er is geschilderd aan de romantische Christlessee. De koetsier bracht ons na een paar uur weer terug..een prachtige koetstocht door een laantje van bloeiende appelbomen!

Verder zijn we met de hele groep en overige gasten van Haus Walser Berge een avond naar de berghut van Roman geweest voor verse Forel of Haxe. Maria Luisa heeft gitaar gespeeld en het was een bizonder geslaagde avond.

De laatste avond was iedereen gekleed in Oostenrijkse kleding; Dirndl, hoedjes, ruitjesbloesjes.... en heerlijk gegeten in restaurant Alpenblick.

Tja en dan zaterdag alweer afscheid nemen..enkele cursisten met traantjes in de ogen.. Het was ook wel weer een hele mooie Schildervakantieweek!!

De volgende schildervakantie is van 5 tot 11 oktober 2014. Info bij Odette...